Contact

Je vindt onze hoofdcampus in de Scheldebocht en je kan die eenvoudig bereiken met de auto of met de fiets.
map

Campus Noordkasteel

Noordkasteel Oost 6, 2030 Antwerpen

De Antwerp Maritime Academy (HZS), campus Noordkasteel, ligt ten noorden van de Royerssluis. Deze moet je vanwege werken aan de sluis oversteken via de Royersbrug (kant Schelde).

Campus Bredastraat

Bredastraat 145, 2060 Antwerpen.

In onze campus Bredastraat zijn labo's voorzien voor de opleiding Scheepswerktuigkunde en ons onderzoeksteam. Je bereikt de Bredastraat via de IJzerlaan.

Met de auto - Let op de LEZ!

In Antwerpen is een Lage Emissie Zone (LEZ) van kracht. Dit betekent dat je in sommige gevallen niet met jouw auto de stad in mag. Zeker voor oudere (diesel)wagens kan dit een probleem zijn. Controleer daarom steeds of je Antwerpen binnen mag met jouw wagen, anders riskeert je een boete. Staat je auto buiten België ingeschreven? Dan moet je jouw wagen steeds registreren via deze website

Ook kan je 'Slim naar Antwerpen' raadplegen om je route te berekenen.

We beschikken over parkeergelegenheid voor en naast de campus.

Met het openbaar vervoer naar campus Noordkasteel

  • Tram 24 brengt je vanuit het centrum tot aan de halte van het Havenhuis. Van daar is het nog enkele minuten wandelen tot onze campus aan het Noordkasteel.
  • Bussen 763 en 764 verzorgen een rechtstreekse verbinding tussen de Rooseveltplaats (perron 23) en de Antwerp Maritime Academy. De uurregeling van deze diensten vind je hieronder.
  • Bus 762 verzorgt elke 30 minuten een verbinding tussen de Rooseveltplaats (perron 25) en de halte "Ferdinanduspolder" (Limastraat, tegenover 'The Villa'). Afstand tot de school: 1000 meter.
  • Bus 17 rijdt vanaf het Centraal Station (perron 10) en de Rooseveltplaats (perron 25) tot aan de Rijnkaai (hoek Londenstraat – zie aanduiding op kaart). Vandaar kan je verder te voet naar het schoolgebouw (afstand: 1500 m).
  • Uurregeling van bussen 762 en 17: zie routeplanner op www.delijn.be.