Ga voor een maritiem leven

De wereld danst op het ritme van de grote zeeroutes. Wereldhandel, geopolitiek, ecologische uitdagingen: ze kunnen niet zonder de maritieme sector. Aan de Antwerp Maritime Academy stomen we jou klaar voor een fantastische carrière in die sector. Je studeert hier niet alleen aan een hoogtechnologische en internationale topschool, je doet dat ook nog eens in Antwerpen – het kloppende hart van zeevarend België.
On board

Ja maar, moet ik dan gaan varen?

Waarom niet? Als kapitein van dertig jaar run je je eigen bedrijf, maar dan op zee, zonder hulplijn. Dat is een unieke ervaring. Maar als je het echt niet wil, hoeft het ook niet. De tijd van de verplichte 'lange omvaart' is al lang voorbij.

Het is hoog tijd dat we de clichés van ons afschudden. De maritieme sector omvat inderdaad carrières waarin je vier weken tot drie maanden op zee bent. En die carrières zijn ongelooflijk boeiend en spannend en verrijkend. Maar schepen zijn vandaag hypermodern, crews heel erg internationaal en aan boord heb je natuurlijk gewoon FaceTime. Je hebt ook meer dan oceaanreuzen alleen: baggerschepen, binnenvaart, sleepvaart, ...

Liever aan de wal? Sure thing. Ook dan is je eigen ambitie de enige rem op wat je kan bereiken. Want ook dat leven barst van de afwisseling: internationale contacten, korte termijnen, grote budgetten, impactvolle projecten, ... Doe gerust even een onderzoekje en check de achtergrond van iedereen die een rol speelt in de Belgische maritieme sector. Wedden dat ze ooit ons uniform gedragen hebben?

Ontdek het maritieme leven

  • On board
  • On board
  • On board
  • On board
  • aan boord

Je studie maakt al deel uit van je nieuwe leven

Een maritieme carrière biedt oneindig veel perspectieven. Wat in al die opties gegarandeerd is: je werkt in een internationale omgeving, wisselt het varen af met lange vakanties en wordt daarvoor passend beloond.

De praktijk

Waterwegen zijn natuurlijk gemeen goed en dus praat ook de overheid een aardig mondje maritiem. Beloodsing, redding op zee, scheepvaartpolitie, hydrografie, vaarwegmarkering, ... zijn allemaal overheidstaken die smeken om uitstekende medewerkers.

On board

Wat een netwerk

Wie hier afstudeert, heeft niet alleen een diploma in handen. Je maakt ook deel uit van een ijzersterk netwerk van maritieme bedrijven en dienstverleners waar jouw diploma deuren opent. Hier, maar ook in het buitenland. Dat is een onbetaalbare voorsprong die zich een leven lang blijft uitbetalen.

Dr. Rowan Van Schaeren ~ Algemeen Directeur

stan logo
blik opener logo
are you waterproof logo
gate 15 logo