Naamgeving 2023

ng 2023

naamgeving23

 

Op 4 oktober werd met de traditionele naamgeving het academiejaar officieel ingeluid.

Tijdens deze 117de editie kreeg de nieuwe lichting studenten van de opleiding Nautische Wetenschappen de naam van Paul Bertolo. De opleiding Scheepswerktuigkunde (marine engineering) draagt komend jaar de naam van Gilbert Reuse (27e promotiejaar).

 

Tijdens de plechtigheid stond ook het nieuwe MISSIM-project centraal. Tijdens zijn keynote ging Vlaams minister-president Jan Jambon in op het belang van onze maritieme opleidingen en de sleutelrol van het nieuwe MISSIMLab (simulatorenpark) dat momenteel wordt geïnstalleerd:

 

“De maritieme opleidingen aan deze hogeschool zijn ongelofelijk belangrijk om het juiste talent te laten vloeien naar onze o zo belangrijke exportindustrie. De rol die jullie vervullen, valt niet te onderschatten. Dankzij jullie inspanningen behoort Vlaanderen tot de top 16 van ’s werelds grootste exporteurs en is 1 op de 3 jobs in Vlaanderen direct of indirect afhankelijk van jullie expertise. Bovendien beschikken we in Vlaanderen over een indrukwekkend netwerk van 1.300 kilometer aan waterwegen en toegang tot duizenden mijlen aan open zee dankzij onze havens.”

 

 “De kracht van innovatie, onderwijs en techniek lopen nu juist ook als rode draden doorheen de Antwerp Maritime Academy. Drie ambities die concreet gestalte krijgen in het state of the art MISSIM-project dat hier bij jullie loopt. Maritiem onderwijs maakt gebruik van geavanceerde simulatoren om studenten op te leiden. Deze simulatoren stellen studenten dankzij innovatie, technologie en digitalisering in staat om realistische scenario’s te ervaren en multidisciplinaire vaardigheden te ontwikkelen op een unieke manier…Ik geloof sterk dat het MISSIM-project studenten en alumni van de Antwerp Maritime Academy zal voorbereiden om Vlaanderen tot een hoger niveau te tillen.”

Aansluitend aan de ceremonie konden de aanwezigen een eerste kijkje nemen bij de simulatoren in opbouw.

 

 

 

 

  • Bertolo2
  • MPJambon2
  • MPJambon3
  • Maes
  • Raes
  • Reuse
  • VanSchaeren2
  • zaal

ng2023